Home / Bezoek en locatie

Bezoek en locatie

Onze locatie

Breng een bezoek aan De Stoommachine

De ruimte waar de stoommachine staat is geliefd bij veel fotograven. Eigenaar Polimeks heeft aan ons gevraagd hier zoveel mogelijk aan mee te werken. Ook rondleidingen en een wandeling door het gangenstelsel zijn mogelijk. Gangenstelsel is nu (vanaf september 2022) gesloten i.v.m. bouwwerkzaamheden. Wij verwachten dat het volgend jaar na de zomer (Augustus 2023) weer toegankelijk zal zijn.

Almystraat 18 5061 PA Oisterwijk
013 523 0130
info@destoommachine.nl
Plan uw route

Onze locatie

Breng een bezoek aan De Stoommachine

In de Machinekamer, het gebouw met de indrukwekkende blauw-grijze deuren aan de voorzijde, is de Stoommachine van Oisterwijk gehuisvest. Het kloppend hart van de vroegere industriële activiteiten van de Koninklijke Verenigde Leder. Na veel liefdevol handwerk, werd de stoommachine letterlijk uit de modder getrokken en in 2012 weer in beweging gebracht. Vandaag de dag leiden enthousiaste vrijwilligers je rond. Een bezoek is beslist de moeite waard.

Vanaf de N65 gaat u bij de rotonde bij de Molen links af. Bij de volgende rotonde neemt u de eerste afslag en houdt u links aan. Na de benzinepomp neemt u de afslag rechts en aan einde van de straat links. Als u daar parkeert is de stoommachine binnen loopafstand. Loop vanaf de geparkeerde auto richting de grote schoorsteen. Ook vanaf station loopt u naar de schoorsteen. Vanaf Eindhoven rijdt u door op de pannenschuurlaan tot aan de Molen. Bij de rotonde neemt u de eerste afslag.

Op dit moment is bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Almystraat 18 5061 PA Oisterwijk
013 523 0130
info@destoommachine.nl
Plan uw route Plan uw bezoek