Home / Evenementen / Open Dag Stoommachine met rondleiding

Open Dag Stoommachine met rondleiding

18 december 2022
11:00 - 17:00
Gratis toegang

Stichting Stoommachine Oisterwijk houdt ook in 2022 de stoomgeschiedenis levend. Ervaar tijdens de vierde en tevens laatste Open Dag in 2022 zelf hoe de stoommachine werkt. Je bent van harte welkom in het prachtige gebouw binnen het KVL-complex aan de Almystraat 18 in Oisterwijk. De stoommachine staat onder aan de voet van de grote hoge schoorsteen op het KVL terrein aan het  spoor. Beleef dit unieke industrieel erfgoed in bedrijf. Machinisten laten de prachtig gerestaureerde en historische stoommachine draaien tussen 11.00 en 17.00 uur. Reserveren is niet nodig, de deur staat voor iedereen open! Het rijke verleden kun je ook proeven in een film met unieke beelden van de Leerfabriek en de rol die de fabriek speelde in de Oisterwijkse samenleving. De wandeling door het gangenstelsel is helaas tijdelijk niet mogelijk.

Onze locatie

Breng een bezoek aan De Stoommachine

In de Machinekamer, het gebouw met de indrukwekkende blauw-grijze deuren aan de voorzijde, is de Stoommachine van Oisterwijk gehuisvest. Het kloppend hart van de vroegere industriële activiteiten van de Koninklijke Verenigde Leder. Na veel liefdevol handwerk, werd de stoommachine letterlijk uit de modder getrokken en in 2012 weer in beweging gebracht. Vandaag de dag leiden enthousiaste vrijwilligers je rond. Een bezoek is beslist de moeite waard.

Vanaf de N65 gaat u bij de rotonde bij de Molen links af. Bij de volgende rotonde neemt u de eerste afslag en houdt u links aan. Na de benzinepomp neemt u de afslag rechts en aan einde van de straat links. Als u daar parkeert is de stoommachine binnen loopafstand. Loop vanaf de geparkeerde auto richting de grote schoorsteen. Ook vanaf station loopt u naar de schoorsteen. Vanaf Eindhoven rijdt u door op de pannenschuurlaan tot aan de Molen. Bij de rotonde neemt u de eerste afslag.

Op dit moment is bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Almystraat 18 5061 PA Oisterwijk
013 523 0130
info@destoommachine.nl
Plan uw route Plan uw bezoek