Home / Los evenement lay-out

Open Dag Stoommachine met rondleiding

Almystraat 18 Oisterwijk, Nederland
18 december 2022
11:00 - 17:00
Gratis entree

Stichting Stoommachine Oisterwijk houdt ook in 2022 de stoomgeschiedenis levend.

Ervaar tijdens de Open Dag zelf hoe de stoommachine werkt. Je bent van harte welkom in het prachtige gebouw binnen het KVL-complex aan de Almystraat 18 in Oisterwijk. De Stoommachine staat onder aan de voet van de grote hoge schoorsteen op het KVL terrein aan het  spoor. Beleef dit unieke industrieel erfgoed in bedrijf. Machinisten laten de prachtig gerestaureerde en historische stoommachine draaien tussen 11.00 en 17.00 uur. Reserveren is niet nodig, de deur staat voor iedereen open!

Bij de rondleiding is zelfs mogelijk om onder begeleiding een tocht te maken door het ondergronds gangenstelsel dat de Stoommachine verbindt met de centrale hal van het KVL-complex. Een unieke ervaring door de gangen van het verleden. Het rijke verleden kun je ook proeven in een film met unieke beelden van de Leerfabriek en de rol die de fabriek speelde in de Oisterwijkse samenleving.

Onze locatie

Breng een bezoek aan De Stoommachine

In de Machinekamer, het gebouw met de indrukwekkende blauw-grijze deuren aan de voorzijde, is de Stoommachine van Oisterwijk gehuisvest. Het kloppend hart van de vroegere industriële activiteiten van de Koninklijke Verenigde Leder. Na veel liefdevol handwerk, werd de stoommachine letterlijk uit de modder getrokken en in 2012 weer in beweging gebracht. Vandaag de dag leiden enthousiaste vrijwilligers je rond. Een bezoek is beslist de moeite waard.

Helaas is op dit moment is bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Almystraat 18 5061 PA Oisterwijk
0646 183 083
info@destoommachine.nl
Plan uw route Plan uw bezoek