Peter Wolfs stelt zich voor …….

Ik ben Peter Wolfs, woonachtig in Moergestel en sinds anderhalf jaar vrijwilliger bij SSO. In het verleden heb ik vijftien jaar in de centrale verwarming branche gewerkt. In 1986 werd ik beheerder van de sportzaal en het verenigingsgebouw bij de gemeente Moergestel. Na samenvoeging van Moergestel en Oisterwijk tot één gemeente is mijn baan veranderd in teamleider onderhoud/horeca van  “De Leije” en  “Stokeind” en zorg ik voor de gymzaaltjes.

Wat mij aansprak om vrijwilliger bij SSO te worden, was het restaureren van een stukje historie met een groep kundige vrijwilligers. En dat dan zonder de verplichting om elke week aanwezig te zijn.


In de afgelopen tijd zijn mijn werkzaamheden behoorlijk afwisselend geweest, zoals het ontroesten van de stoommachine en het vervolgens aanbrengen van kachelpoets aanbrengen. In de kelder heb ik geholpen met het verwijderen van overtollige ophangmaterialen en balken, en het dichten van oude gaten in de keldermuren.

Momenteel ben ik met anderen bezig met het demonteren en ontroesten van de natte luchtpomp. Deze is nu zo goed als klaar. De enorm zware onderdelen kunnen er weer in getakeld worden en op hun plaats gebracht. Daarnaast zijn we bezig met een traject om de kelder water- en vochtdicht krijgen. Voor het laatste hebben we ook de medewerking van de eigenaar nodig. Die staat er welwillend tegenover. Maar het is een forse onderneming die een behoorlijke investering vraagt en in kleine efficiënte stapjes wordt uitgevoerd. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.