Home / Stichting

Stichting Stoommachine Oisterwijk

Steun onze stichting

Nadat in september 2009 de werkzaamheden waren gestart en de opkomst stabiel werd, is er in 2010 een stichting in het leven geroepen en officieel gemaakt. Notaris Joep Vrijdag heeft de statuten opgemaakt en vastgelegd.

Sindsdien heeft het bestuur van de stichting voor de machine en haar harde werkers al vele deuren geopend (en andere dicht gehouden). Ook is er heel veel werk verzet om naamsbekendheid te krijgen en om de bankrekening gevuld te houden.

Voorzitter Bas de Witte is altijd bereid om u te woord te staan als er vragen zijn, of als u ons iets aan wilt bieden (in welke vorm dan ook).

Onze locatie

Breng een bezoek aan De Stoommachine

In de Machinekamer, het gebouw met de indrukwekkende blauw-grijze deuren aan de voorzijde, is de Stoommachine van Oisterwijk gehuisvest. Het kloppend hart van de vroegere industriΓ«le activiteiten van de Koninklijke Verenigde Leder. Na veel liefdevol handwerk, werd de stoommachine letterlijk uit de modder getrokken en in 2012 weer in beweging gebracht. Vandaag de dag leiden enthousiaste vrijwilligers je rond. Een bezoek is beslist de moeite waard.

Helaas is op dit moment is bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Almystraat 18 5061 PA Oisterwijk
013 523 0130
info@destoommachine.nl
Plan uw route Plan uw bezoek