Home / Stichting / Sponsoren

Sponsoren

Onze sponsoren en onze trots

Naast het vrijwilligerswerk, zijn er ook financiële middelen en materialen nodig om het beoogde resultaat te kunnen halen.

Van de eigenaar (Polimeks) krijgen we ieder jaar een behoorlijke financiële bijdrage, daar kunnen de vrijwilligers heel wat voor doen. Polimeks helpt niet alleen financieel, ze denken ook mee over de toekomst en zijn oprecht geïnteresseerd in het wel en wee van de vrijwilligersgroep.

Daarnaast heeft de stichting nog een aantal sponsoren. Wie dat zijn ziet u hier naast.

Dankzij deze bedrijven en organisaties kunnen wij blijven draaien. Als u op de naam van de sponsor klikt komt u op de internetsite van dat bedrijf terecht.

Wilt u ook graag een steentje bijdragen? U kunt de Stichting Stoommachine Oisterwijk financieel steunen. Al het geld wordt gebruikt voor het herstel van de Stoommachine en het bekender maken van de historie onder een zo breed mogelijk publiek.

Elke bijdrage is welkom op rekeningnummer NL75 RABO 0112986730 t.a.v. de Stichting Stoommachine Oisterwijk.

De stichting heeft de culturele ANBI status. Wat dat wil zeggen kunt u verderop lezen.

Overhandigt u liever persoonlijk een bijdrage, of wilt u als bedrijf sponsor worden? Neemt u dan contact op met ons bestuur.

ANBI status

Voordelen van de ANBI status

  1. Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor krijgen van erfenissen en schenkingen.
  2. Het hebben van een ANBI-status werkt ook als een soort ‘keurmerk’. Het geeft namelijk aan dat een stichting aan bepaalde criteria voldoet.
  3. Giften zijn voor donateurs aftrekbaar van de belasting.

Meer achtergrond over de ANBI status en welke mogelijke fiscale voordelen er kunnen zijn als u doneert aan de Stichting Stoommachine Oisterwijk, vindt u hier.

Onze locatie

Breng een bezoek aan De Stoommachine

In de Machinekamer, het gebouw met de indrukwekkende blauw-grijze deuren aan de voorzijde, is de Stoommachine van Oisterwijk gehuisvest. Het kloppend hart van de vroegere industriële activiteiten van de Koninklijke Verenigde Leder. Na veel liefdevol handwerk, werd de stoommachine letterlijk uit de modder getrokken en in 2012 weer in beweging gebracht. Vandaag de dag leiden enthousiaste vrijwilligers je rond. Een bezoek is beslist de moeite waard.

Helaas is op dit moment is bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Almystraat 18 5061 PA Oisterwijk
0646 183 083
info@destoommachine.nl
Plan uw route Plan uw bezoek