Home / Stichting / Vriendenclub

Vriendenclub

Word lid van de vriendenclub

Met de aanpak om de machine op stoom te krijgen kunt u ons helpen. Voor het geringe bedrag van € 15,= ontvangt u het door de stichting uitgebrachte boek “Van Stoom naar Stroom”. In dit boek wordt de historie van de enige door stoom aangedreven elektriciteitscentrale beschreven maar ook hoe de vrijwilligers met veel werk een oud ijzeren karkas weer tot een draaiende machine hebben gemaakt.

Maar nog mooier is het als wij u kunnen verwelkomen bij onze vriendenclub Amice de Vapeur voor een bedrag van € 12,= (per jaar en minimaal 3 jaar) waarbij u dit boek gratis ontvangt.

Het boek dan wel de aanmelding van de vriendenclub Amice de Vapeur kan via het secretariaat van onze stichting: info@destoommachine.nl
Het boek is verkrijgbaar in de losse verkoop in de machinekamer van de KVL in Oisterwijk op elke zaterdagochtend.

Amice de Vapeur

Met de aanpak om de machine op stoom te krijgen kunt u ons helpen. Voor het geringe bedrag van € 15,= ontvangt u het door de stichting uitgebrachte boek “Van Stoom naar Stroom”.

In dit boek wordt de historie van de enige door stoom aangedreven elektriciteitscentrale beschreven maar ook hoe de vrijwilligers met veel werk een oud ijzeren karkas weer tot een draaiende machine hebben gemaakt.

Maar nog mooier als wij u kunnen verwelkomen bij onze vriendenclub Amice de Vapeur voor een bedrag van € 12,= waarbij u dit boek gratis ontvangt.

Het boek dan wel de aanmelding van de vriendenclub Amice de Vapeur kan via het secretariaat van onze stichting: info@destoommachine.nl

Het boek is verkrijgbaar in de machinekamer van de KVL in Oisterwijk op de zaterdagochtend van de even weken.

Onze locatie

Breng een bezoek aan De Stoommachine

In de Machinekamer, het gebouw met de indrukwekkende blauw-grijze deuren aan de voorzijde, is de Stoommachine van Oisterwijk gehuisvest. Het kloppend hart van de vroegere industriële activiteiten van de Koninklijke Verenigde Leder. Na veel liefdevol handwerk, werd de stoommachine letterlijk uit de modder getrokken en in 2012 weer in beweging gebracht. Vandaag de dag leiden enthousiaste vrijwilligers je rond. Een bezoek is beslist de moeite waard.

Helaas is op dit moment is bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Almystraat 18 5061 PA Oisterwijk
0646 183 083
info@destoommachine.nl
Plan uw route Plan uw bezoek