Home / Stichting / Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn van harte welkom!

Wij willen allereerst al onze vrijwilligers bedanken. Dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. Want zonder hen, zou de stoommachine misschien al wel verloren zijn. Dankzij de vrijwilligers wordt de machine en de ruimte eromheen niet alleen steeds fraaier, ook wordt de stoommachine een steeds bekender begrip in Oisterwijk en ver daar buiten!

Wilt u meehelpen om de stoommachine te behouden? Denkt u dat u niet handig bent, maar toont u wel inzet, of heeft u andere ideeën om ons te helpen? Laat het weten! Wij kunnen elke steun gebruiken.

Alle vrijwilligers krijgen elk jaar een nieuwjaarsbrunch aangeboden (op een zaterdag in januari), met een leuke attentie als dank voor alle inzet van het jaar daarvoor. Verderop in het jaar wordt een uitje georganiseerd inclusief lunch (en soms diner). Verder besteden we aandacht aan alle lief en leed zaken. Het is een echte vriendenclub!

Hier stellen een paar van onze vrijwilligers zich voor:

Bart Nuijten

Peter Wolfs

0646 183 083
info@destoommachine.nl

Wij zoeken vrijwilligers:

Schilders

Als je ervaring hebt met verf, kwasten, grondverf en van het op kleur brengen van metaal, hout en muren, dan zit je bij ons goed. Wij zijn daar namelijk ook constant mee bezig. De stoommachine willen we mooi egaal zwart maken en houden. Deuren, ramen en kozijnen willen we netjes houden, en zo zijn er heel veel uren te besteden aan en rondom de machine. De eigenaar (Polimeks) zit regelmatig met ons rond de tafel om te kijken wat er eerst nodig is. Samen kunnen we dat vast stellen en er aan werken.

Ik wil vrijwilliger worden

Tegelzetters

Als je ooit bij ons geweest bent, of de foto’s goed bekijkt, dan zul je wel gezien hebben dat we wel wat tegels missen. Vloertegels en tegels tegen de wand. Voldoende werk dus. Niet dat we dat met ons huidige bestand aan vrijwilligers niet kunnen, maar op dit moment hebben we onze handen vol aan allerlei andere klussen. We kunnen op dit gebied wel wat extra handen gebruiken.

Ik wil vrijwilliger worden

Rondleiders/gidsen

Ben je niet technisch, of heb je daar echt helemaal niets mee, dan is er ook vraag naar hulp van mensen die het leuk vinden om als gids te fungeren. We willen in de toekomst op vaste dagen open gaan en bezoekers rondleiden en vertellen over al het wel en wee rondom de stoommachine. Informatie hebben we, nu nog de mensen om die informatie over te brengen.

Ik wil vrijwilliger worden

Ook als u niet zo handig bent, maar wel graag wat wil bijdragen aan het draaiende houden van de Stoommachine, nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen. Alle hulp is welkom!

Onze locatie

Breng een bezoek aan De Stoommachine

In de Machinekamer, het gebouw met de indrukwekkende blauw-grijze deuren aan de voorzijde, is de Stoommachine van Oisterwijk gehuisvest. Het kloppend hart van de vroegere industriële activiteiten van de Koninklijke Verenigde Leder. Na veel liefdevol handwerk, werd de stoommachine letterlijk uit de modder getrokken en in 2012 weer in beweging gebracht. Vandaag de dag leiden enthousiaste vrijwilligers je rond. Een bezoek is beslist de moeite waard.

Helaas is op dit moment is bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Almystraat 18 5061 PA Oisterwijk
0646 183 083
info@destoommachine.nl
Plan uw route Plan uw bezoek